torstai 10. maaliskuuta 2011

Tulehtuneet anaalirauhaset

Viikkojen ajan on Pepin peppu ollut tuhruinen, mutta ollaan ajateltu että kyse on siitä että uloste on liian löysää. Ruokaan onkin kiinnitetty erityistä huomiota ja Peppi on saanut ainoastaan kuivamuonaa (ei lisänä poikien ruuantähteitä). Peppi on lisäksi haissut oudon makealle. Peppi on syönyt ja tehnyt tarpeitaa ihan normaalisti, on ollut oma itsensä. Mitään poikkeavaa ei olla käyttäytymisessä tai olossa huomattu. Viimein varasin ajan eläinlääkärille, koska täytyyhän hajulle joku selitys saada. Selitys löytyikin varsin pian eläinlääkärin luokse pääsemisen jälkeen. Pepin anaalirauhaset olivat tulehtuneet :( Peppi sai rauhoittavan pistoksen ja odotin kunnes uni vei pienestä koirasta voiton.
Lähdin, kun eläinlääkäri nosti Pepin syliinsä. Pepin anaalirauhaset puhdistetaan, desinfioidaan ja Peppi saa antibioottikuurin. Toivottavasti pieni koiruus toipuu pian :) Haen koiruuden kotiin vielä tänä iltana. Sitten Peppi saakin muutamien päivien ajan nakkipaloja (joissa antibiootit sisällä).

Anaalirauhaset olivat olleet mielessä, kun mietin mikä Peppiä vaivaa. Pepun suihkutus lämpimällä vedellä auttoikin hajuun, mutta se tuli pian takaisin. Tietysti Peppi olisi viety aikaisemmin eläinlääkärin pakeille jos Peppi olisi nuollut tai hangannut peppuaan tmv.

Pepun tuhruisuus voi siis johtua tulehtuneista anaalirauhasista, sen saimme oppia!

Muoks. Eläinlääkäristä sain mukaani varsin tokkuraisen Pepin. Käveli kyllä pienen matkan autolle, mutta hoiperrellen. Autossa Peppi meni oitis maate eikä reagoinut mitenkään koko matkan aikana. Kotipihassa nostin koiran syliini ja kannoin sisälle, omalle paikalleen. Siellä se nyt nukkuu...

Peppi on nyt antibioottikuurilla (Clinacin 75mg XX) ja sille annetaan 1 tabletti kahdesti päivässä ruokailun jälkeen. Lisäksi viiden päivän ajan peräpäätä suihkutellaan kahteen otteeseen per päivä ja suihkutuksen jälkeen Kefa-Mastin -salvaa peräaukon ympärille.

Jos vaiva ei parane, mennään sitten uudelleen eläinlääkärin pakeille. Onkohan silloin edessä anaalirauhasten poisto..? Sitä en tiedä.