torstai 29. elokuuta 2013

Loppukesän kuulumisia 2013

Ollaan huomattu, että Pepin kuulo on huonontunut. Enää se ei reagoi ovikelloon ollenkaan, menee vasta ovelle jos huomaa jonkun sieltä tulevan. Kesän aikana on lenkit myös lyhentyneet. Ei ole koira enää jaksanut pitkiä lenkkejä, varsinkaan helteellä.

Eilen oli Pepin eläinlääkäri. Varasin ajan hammaspuhdistukseen ja rokotuksiin samalla. Ensin tehtiin normaali tarkastus. Eläinlääkäri kyseli Pepin voinnista ja mainitsin sitten huonontuneen kuulon ja lenkkien lyhenemisen. Korviin ell lupasi kurkata samalla kun Peppi on rauhoitettuna hammaspuhdistukseen. Ell tunnusteli Pepin selkärankaa ja keskiselän kohdalla Peppi aristi, notkautti selkäänsä. Toinen takatassu ei palautunut yhtä nopeasti oikeaan asentoonsa kun ell laittoi tassun "varpailleen". Selkä oli siis kipeä ja se on hidastanut Pepin intoa ja lenkkejä :( Ei me olla osattu ollenkaan arvata, että Pepillä kipua olisi kun ei se ole valittanut. Ajateltiin vaan, että lenkkien lyheneminen johtuu vanhuuden kankaudesta.

Pepiltä oli hammasputsauksessa poistettu hammaskiveä ja yksi hammas :( Muuten suu oli ollut ihan terve ja ell oli voinut antaa rokotukset (jos suussa olisi ollut tulehdus, ei rokotuksia olisi annettu samalla). Peppi oli saanut myös ruiskeena tulehduskipulääkettä selkävaivaan ja saimme kotiin tabletteja kahden viikon kuuriksi. Samalla annan maitohappobakteereja ettei vatsa mene tulehduskipulääkkeestä sekaisin. Heti eilen illalla Peppi oli kuin uutta intoa täynnä - selkeästi kipulääke auttoi. Tänä aamuna Peppi sai kipulääketablettinsa maksalaatikon seassa ja sinne meni kuin kuumille kiville ;)

Kahden viikon lääkekuurin jälkeen katson palaako Pepin selkäkipu vai menikö tulehdus ohitse. Jos selkäkipu näyttää vielä vaivaavan, on minulla resepti jolla saan hakea lisää lääkettä. Ell suositteli röntgenkuvien ottamista Pepin selästä. Katsotaan nyt miten lääkkeet auttaa.