lauantai 22. maaliskuuta 2014

Kevättä kohti!Elokuisen ell-käynnin jälkeen Peppi söi pari kuuria tulehduskipuläkettä selkäsärkyyn ja sitten selkä ei enää vaikuttanut kipeältä. Kunnes nyt keväällä taas. Huomattiin kipuilu siitä, kun Peppi ei enää mielellään tullut portaita alas, vaan jäi yläkertaan vinkumaan. Tarvitsi "tsemppiä" alastulossa, käsimerkillä piti näyttää että alas saa tulla. Kipulääkettä oli vielä jonkin verran jäljellä, tosin vain parin päivän ajaksi, joten aloitin sen uudelleen. Eläinlääkärille piti tosin soittaa ja pyytää lisää lääkettä jotta kuuri saisi jatkua. Samalla soitolla varasin ajan Pepille selkäröntgeniin. Sain sen heti seuraavaksi viikoksi.

Eläinlääkäri tunnusteli Pepin selkärankaa, tutki jalkojen liikeratoja jne. Ulkona kävin kävelyttämässä Peppiä, eläinlääkärin katsellessa Pepin liikkumista. Peppi aristaa rintarangan loppuosaa, lannerangan alkuosaa. Selkälihakset on jäykät. Lonkat ei ojennu täysin, mutta ihan ok:sti tämän ikäiselle (13½v) koiralle. Jalkojen asennot on ok. Asentotunnot, spinalirefleksit, hyppyytykset ok. Selkäröntgenistä selvisi, että Pepillä on luusiltamuodostumaa lannerangan alkuosassa ja hieman uudisluumuodostumaa lanneristiluuliitoksen nivelessä. Vanhuudesta johtuvaa vaivaa :/ Nyt meillä onkin sitten BioMill-seniorinappuloiden lisäksi ruokaan lisättävää rasvahappovalmistetta; OMEGA AID forte-oraaliliuosta sekä COSEQUIN DS-kapseleita jotka ylläpitää nivelten normaalia toimintaa.

Mutta ne hampaat... Siitä huolimatta, että ollaan lisätty Pepin juomaveteen Vet Aquadent -liuosta, oli Pepin hampaisiin kerääntynyt taas hurjasti hammaskiveä. Vaikka ne elokuussa viimeksi puhdistettiin o.O Samalla rauhoituksella ne siis puhdistettiin. Jatketaan Vet Aquadentin käyttämistä ja lisäksi opetellaan hampaiden harjaamista. Syksyllä piipahdetaan uudelleen hammaspuhdistuksessa.

Selkäkipujen myötä on Peppi päässyt lihomaan talven aikana :/ Nyt sitten pidennetään lenkkejä ja aloitetaan laihdutuskuuria. Lisä liikunta ei tee kehnoa omistajillekaan ;)

Ensi maanantaina Peppi pääsee (joutuu) trimmaukseen. Kokovaltainen koiranhuoltojakso siis viikon sisään :)

Vaikka Pepillä on selässä kremppaa, vielä jaksaa koira olla pirteä! Pihalle tulee mukaan ja koko ajan kipittelee ympäriinsä. Nuuskii, tutkii, seurailee jne. Viereisessä pienessä metsässäkin täytyy välillä käydä tutkimassa hiirten pieruja ja jänisten papanoita ;)

Tässäpä vielä pari kuvaa syksyltä ja talvelta:


Syksyllä etupihan laatoitukselta löytyi paljon kastematoja. Lasten kanssa vietiin ne mansikkapenkkiin turvaan. Siinäpä oli Pepille ihmettelyä kerrakseen - kymmenkunta kastematoa :O


Peppi jemmasi tassujensa alle neuleen ;)


Pepin talvimuoti vuosimallia 2014.

Taidetaanpa tästä lähteä Pepin kanssa tuonne ulos, ihanan aurinkoisesta kevätpäivästä nauttimaan! Suuntana metsä :)