maanantai 20. heinäkuuta 2015

Peppi, kesä 2015


Viime postauksesta onkin taas vierähtänyt aika, Peppi täytti lokakuussa 14v. Edellisessä postauksessa kerroin, että Pepin selkä kuvattiin ja sieltä löytyi luunsiltamuodostumaa. Kivut pysyvät hallinnassa, kun Peppi saa joka toinen päivä 20mg Rimadyliä. Laitan purutabletin kahtia ja molemmat palat ruuan sekaan, hyvin toimii.


Tänä kesänä ei ole liian kuumia säitä ollut. Muutamia aurinkoisia päiviä sentään :) Kesälomareissumme suuntasi tänä kesänä Utsjoelle erämaamökkeilemään. Oli tosi outoa, että VR:n netistä ei voinut ostaa yhtä aikaa autojunalippua ja lemmikkihyttejä, palvelu väitti ettei vapaita hyttejä ole. Puhelinpalvelussa väitettiin samaa, ei ollut vapaita lemmikkihyttejä Turku-Rovaniemi -välillä. Katsottiin jopa viikon verran päiviä eteenpäin ensimmäisestä matkustuspäivätoiveesta. Mietittiin jo, täytyykö koko matka mennä autolla... Kalajoki olisi ollut suurinpiirtein puolivälissä matkaa. Yritin soittaa Sanifaniin kyselläkseni sieltä lemmikkihuonetta. Kahdeksannellatoista soittokerralla respassa vastattiin, heillä ei ole lemmikkihuoneita ollenkaan :-O Päätettiin käydä vielä juna-asemalla kyselemässä lippujen perään. Siellä virkailija sanoi, että heidän järjestelmässään on virhe; kun haluaa ostaa autojunalipun, ei lemmikkihyttejä näy. Virkailijakaan ei nähnyt niitä koneeltaan. Myi meille liput tavalliseen hyttiin, otimme kaksi vierekkäistä ja saimme välioven auki. Virkailija sanoi,että konduktööri saattaa ihmetellä miksi meillä on lemmikki tavishytissä. Ja niin kummastelikin. Selitin asian kun annoin matkaliput. "Eihän tässä ole edes lemmikkilippua!", tokaisi konduktööri. "Siellä se on, muiden lippujen takana", sanoin. Ja niin junamatkamme pääsi alkamaan... Kuvassa Peppi ottaa aamutorkut junan sängyssä.


Utsjoen mökillä Peppi tykkäsi seurailla meidän muiden touhuilua, kipitteli perässä pihalla :) Saunan alla tuoksui Pepin mielestä mielenkiintoiselta, ilmeisesti sopulit viettivät siellä aikaansa. Sää oli aika vilpoinen, +11 joten sääskistä ei ollut älytöntä riesaa ihan joka hetki. Peppi oli aina valmis lähtemään pihalle mukaan (jos sattui huomaamaan että joku lähti, Peppihän on lähes kuuro), olipa sitten kyseessä vaikka huussireissu ;) Sisällä ollessamme Peppi vietti aikaa huilaillen.


Utsjoelta ajelimme omalla autolla Tornioon sukuloimaan. Siellä Peppi jaksoi vähän innostua palloleikeistä. Vauhtia ei ole enää kuin nuorena, mutta kymmenisen kertaa Peppi haki pallon.


Kotimatkalla pistäydyimme Vaasassa, yövyimme Rantasipi-hotellissa. Siellä olemme yöpyneet Pepin kanssa ennenkin. Aina on lemmikki otettu hyvin vastaan; huoneessa on ollut odottamassa aikaisemmin kakkapusseja, koran nameja ja tällä kertaa lemmikille oli varattu huoneeseen oma pyyhe.

Ja loppuun vähän ikävämpää asiaa... Alkukesästä huomasin Pepin takajalan reidessä patin. Patti tuntui irtonaiselta eikä Peppiin vaikuttanut sattuvan kun pattia kokeilin. Viime viikolla, hammasputsauksen yhteydessä siitä otettiin ohutneulanäyte. Näyte lähti patologille jatkotutkimuksiin koska eläinlääkärin mielestä siinä oli mahdollisesti mesenkymaalista alkuperää olevia soluja joissa pahanlaatuisuuteen viittaavat muutokset. Nyt odotellaan pari viikkoa mikä on patologin mielipide asiaan.

Tuli tosi paha mieli, jospa Pepillä ei enää olekaan paljoa elinaikaa. Vanha koirahan Peppi on joka tapauksessa. Alkushokin jälkeen tajusin, että ei kasvaindiagnoosi Peppiä yhtä-äkkiä sairaammaksi tee. Samanlainen kipittelijä tuo koira on kuin ennen ell-visiittiäkin. Ja vaikka kasvain olisikin pahanlaatuinen, ei se tarkoita että Peppi kuolisi tänäön tai huomenna. Meillä voi hyvin olla vielä monta kuukautta, jopa vuosi(a) yhteistä aikaa jäljellä. Tietysti Pepin voinnin mukaan mennään ja jos koiran olo menee huonoksi, tehdään päätös sateenkaarisillalle pääsemisestä. Toivottavasti sitä päätöstä emme joudu lähiaikoina tekemään.Mukavia kesäpäiviä rotutovereille, muille karvakavereille ja heidän isäntäväilleen!